Αισθητικοί οδοντίατροι | Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική
οδοντιατρος

Αισθητικοί Οδοντίατροι

Οι αισθητικοί οδοντίατροι αποτελούν ένα σχετικά νέο κλάδο της οδοντιατρικής, και δεν ασχολούνται με τη θεραπεία των νοσημάτων του στόματος όπως οι υπόλοιποι οδοντίατροι, αλλά κυρίως με την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου και της εμφάνισης του ατόμου. Στόχος των αισθητικών οδοντιάτρων είναι ένα όμορφο χαμόγελο με λευκά και συμμετρικά δόντια.

Ο ρόλος του Αισθητικού Οδοντίατρου

Το κυριότερο προσόν ενός αισθητικού οδοντιάτρου είναι να μπορεί να σχεδιάσει ένα χαμόγελο που να ταιριάζει συμμετρικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι αισθητικές παρεμβάσεις πρέπει πάντα να γίνονται με μέτρο και χωρίς υπερβολές. Οι αισθητικοί οδοντίατροι έχουν τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις και εμπειρία για να εκτιμήσουν σωστά το βέλτιστο τρόπο για τη διόρθωση τυχόν χρωματικών ή μορφολογικών ατελειών του χαμόγελου και να δώσουν ένα ελκυστικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση της εμφάνισης του χαμόγελου, οι αισθητικοί οδοντίατροι μπορεί να ζητήσουν τη συνεργασία και άλλων οδοντιατρικών ειδικοτήτων όπως περιοδοντολόγων, στοματοχειρούργων, ορθοδοντικών ή προσθετικών οδοντιάτρων οι οποίοι εκτελούν τις εξειδικευμένες επεμβάσεις ανά περίπτωση κάτω απο την καθοδήγηση και συντονισμό του αισθητικού οδοντιάτρου.

Τι περιλαμβάνει η Αισθητική Οδοντιατρική

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μια λεύκανση των δοντιών μπορεί να είναι αρκετή για τους σκοπούς της αισθητικής οδοντιατρικής, σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται συνδυασμός πολύπλοκων τεχνικών για τη μεταμόρφωση του προσώπου.

Οι θεραπείες που σχετίζονται με την αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνουν:
  • Λεύκανση δοντιών
  • Bonding δοντιών (όψεις ρητίνης)
  • Ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες
  • Όψεις πορσελάνης
  • Ενθετα πορσελάνης
  • Εμφυτεύματα
  • Ουλοπλαστική
  • Ορθοδοντική – Διόρθωση σύγκλεισης
  • Αντικατάσταση μεταλλικών σφραγισμάτων με εμφράξεις σύνθετης ρητίνης (λευκά σφραγίσματα)
Άλλες ειδικότητες οδοντιάτρων:

 

οδοντιατροι.com
Το περιεχόμενο του Οδοντιατροι.com όπως τα κείμενα, τα γραφικά, οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στις ιστοδελίδες του, χρησιμοποιούνται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.
Δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την επαγγελματική οδοντιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας για οποιοδήποτε πρόβλημα στοματικής υγείας.
Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη ενός ειδικευμένου οδοντιάτρου εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο Οδοντιατροι.com.
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μια έκτακτη ιατρική ανάγκη, επικοινωνήστε το ταχύτερο δυνατόν με το γιατρό σας ή με την άμεση ιατρική βοήθεια (166).

Copyright 2010-2014 All rights reserved