Εμφυτευματολόγοι | Τι είναι η Εμφυτευματολογία
οδοντιατρος

Εμφυτευματολόγοι

Οι εμφυτευματολόγοι είναι μια κατηγορία οδοντιάτρων που έχουν αποκτήσει ειδικές γνώσεις και εμπειρία στην τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων οδοντικών εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση δοντιών που έχουν χαθεί λόγω τερηδόνας, ουλίτιδας, τραυματισμού ή άλλης αιτίας. Οι εμφυτευματολόγοι είναι συνήθως εξειδικευμένοι περιοδοντολόγοι, προσθετικοί οδοντίατροι ή γναθοχειρούργοι.

Εμφυτευματολόγοι και Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα αποτελούν τη πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο αντικατάστασης των φυσικών δοντιών που για οποιαδήποτε λόγο έχει χάσει ο ασθενής. Είναι ειδικά διαμορφωμένα εξαρτήματα κατασκευασμένα από βιοσυμβατά υλικά σαν το τιτάνιο , σε σχήμα ρίζας δοντιού, που οι εμφυτευματολόγοι τοποθετούν χειρουργικά μέσα στο οστό της γνάθου κάτω απο τα ούλα για να υποκαταστήσουν τη λειτουργία της φυσικής ρίζας του χαμένου δοντιού. Πάνω σε αυτά τα εμφυτεύματα τοποθετείται κατόπιν η κατάλληλη προσθετική αποκατάσταση που αντικαθιστά το ορατό τμήμα του δοντιού πάνω απο τα ούλα.

Ο ρόλος του Εμφυτευματολόγου

Ορισμένοι εμφυτευματολόγοι ασχολούνται μόνο με την τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων και κατόπιν παραπέμπουν τον ασθενή στον προσθετικό οδοντίατρο για τις προσθετικές εργασίες (στεφάνη, γέφυρα, ή τεχνητή οδοντοστοιχία στηριζόμενη στα εμφυτεύματα). Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται χειρουργικά συνήθως σε 2 φάσεις σε διάστημα 6-12 μηνών.

Τα εμφυτεύματα εμφανίζουν σήμερα ποσοστά επιτυχίας άνω του 75% με την προυπόθεση ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά και ο ασθενής ακολουθεί της οδηγίες του εμφυτευματολόγου μετά τη τοποθέτηση τους. Η σωστή επιλογή ενός εμφυτευματολόγου οδοντίατρου με την απαραίτητη εμπειρία σε όλες τις παραμέτρους τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία της επέμβασης.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε σωστά έναν εμφυτευματολόγο

Ο εμφυτευματολόγος έχει τις ειδικές γνώσεις για να εκτιμήσει αν υπάρχει η απαραίτητη οστική μάζα στη γνάθο για να υποστηρίξει το εμφύτευμα του δοντιού, και γενικά αν η χρήση εμφυτευμάτων είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Επίσης θα συστήσει τυχόν άλλες αναγκαίες επεμβάσεις που απαιτούνται πριν την τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος (πχ. θεραπεία ουλίτιδας, οστική μεταμόσχευση, κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση, ανύψωση ιγμορείου κλπ).

 

Αν ενδιαφέρεσθε για εμφυτεύματα δοντιών επισκεφθείτε το: www.Emfitevmata-Dontion.gr


Άλλες ειδικότητες οδοντιάτρων:

 

οδοντιατροι.com
Το περιεχόμενο του Οδοντιατροι.com όπως τα κείμενα, τα γραφικά, οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στις ιστοδελίδες του, χρησιμοποιούνται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.
Δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την επαγγελματική οδοντιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας για οποιοδήποτε πρόβλημα στοματικής υγείας.
Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη ενός ειδικευμένου οδοντιάτρου εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο Οδοντιατροι.com.
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μια έκτακτη ιατρική ανάγκη, επικοινωνήστε το ταχύτερο δυνατόν με το γιατρό σας ή με την άμεση ιατρική βοήθεια (166).

Copyright 2010-2014 All rights reserved