Ορθοδοντικοί | Τι είναι η Ορθοδοντική
οδοντιατρος

Ορθοδοντικοί

Οι Ορθοδοντικοί είναι οι οδοντίατροι που φροντίζουν για την διάγνωση, πρόληψη και διόρθωση των προβλημάτων σύγκλεισης των δοντιών και των γνάθων, δηλαδή με την σωστή ευθυγράμμιση τους με στόχο την καλή λειτουργία αλλά και το όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι είναι η Ορθοδοντική

Οι ορθοδοντικοί χρησιμοποιούν ειδικούς μηχανισμούς που στερώνονται πάνω στα δόντια, και συνηθίζουμε να αποκαλούμε ‘σιδεράκια’, για να μετακινήσουν τα δόντια στη σωστή τους θέση. Η ορθοδοντική θεραπεία χρειάζεται απο 6 μήνες μέχρι μερικά χρόνια αναλόγως της περίπτωσης, και απαιτεί τακτικές επισκέψεις στον ορθοδοντικό για τη συνεχή προσαρμογή των μηχανισμών.

Τα ορθοδοντικά προβλήματα τα οποία καλούνται να διορθώσουν οι ορθοδοντικοί είναι συνήθως προβλήματα θέσης των δοντιών ή των γνάθων που μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικούς ή σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως:

  • εκ γενετής προβλήματα
  • συνωστισμό των δοντιών
  • υπεράριθμα δόντια
  • έλλειψη κάποιων δοντιών
  • πρόωρη απώλεια νεογιλών δοντιών
  • ελλιπή ή ασύμμετρη ανάπτυξη των δοντιών ή και των γνάθων
  • κακές συνήθειες όπως το πιπίλισμα του δακτύλου

Ορθοδοντική για Ενήλικες

Αν και παλαιότερα η επίσκεψη στον ορθοδοντικό ήταν συνδεδεμένη με την παιδική και εφηβική ηλικία, σήμερα η Ορθοδοντική για Ενήλικες έχει γίνει αρκετά δημοφιλής, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Αυτό έγινε εφικτό κυρίως με τη χρησιμοποίηση μοντέρνων τύπων διαφανών μηχανισμών, ή μηχανισμών που οι ειδικοί ορθοδοντικοί τοποθετούν γλωσσικά στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, και περνάνε σχεδόν απαρατήρητοι κατά τη χρήση τους.

Άλλες ειδικότητες οδοντιάτρων:

 

οδοντιατροι.com
Το περιεχόμενο του Οδοντιατροι.com όπως τα κείμενα, τα γραφικά, οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στις ιστοδελίδες του, χρησιμοποιούνται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.
Δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την επαγγελματική οδοντιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας για οποιοδήποτε πρόβλημα στοματικής υγείας.
Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη ενός ειδικευμένου οδοντιάτρου εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο Οδοντιατροι.com.
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μια έκτακτη ιατρική ανάγκη, επικοινωνήστε το ταχύτερο δυνατόν με το γιατρό σας ή με την άμεση ιατρική βοήθεια (166).

Copyright 2010-2014 All rights reserved