Παιδοδοντίατροι | Τι είναι η Παιδοδοντία
οδοντιατρος

Παιδοδοντίατροι

Οι παιδοδοντίατροι είναι οδοντίατροι ειδικά εκπαιδευμένοι στην σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παιδιών όσον αφορά τη πρόληψη και θεραπεία των προβλημάτων των δοντιών. Ενα απο τα σημαντικότερα καθήκοντα του παιδοδοντιάτρου είναι και η εκπαίδευση του παιδιού και των γονέων του στη σωστή στοματική υγιεινή και διατροφή.

Ο ρόλος του Παιδοδοντιάτρου

Οι παιδοδοντίατροι ασχολούνται αποκλειστικά με τα οδοντιατρικά προβλήματα σε παιδιά και έφηβους μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Ο χώρος αναμονής ενός παιδοδοντιατρείου είναι συνήθως κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε να αποτελεί έναν ευχάριστο και χαλαρωτικό χώρο για τα παιδιά για να βοηθήσει στη μείωση του stress των παιδιών (αλλά και αρκετών γονιών).

Η μετεκπαίδευση ενός οδοντιάτρου στην Παιδοδοντία, εξασφαλίζει τις απαραίτητες γνώσεις για τη διαχείριση της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των παιδιών. Οι παιδοδοντίατροι μπορούν με τη χρήση ψυχολογικών τεχνικών προσέγγισης του παιδιού να κάνουν συνεργάσιμο ακόμη και το πιο ανήσυχο παιδί, ώστε να δεχθεί την απαραίτητη θεραπεία. Επίσης οι παιδοδοντίατροι έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για τη θεραπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Παιδοδοντίατροι και Παιδιά

Στόχος του παιδοδοντιάτρου είναι η προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών, κυρίως μέσω της πρόληψης των συνηθέστερων οδοντιατρικών προβλημάτων των παιδιών όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα, οι τραυματισμοί των δοντιών και τα ορθοδοντικά προβλήματα. Πέρα απο τις κλασσικές οδοντιατρικές θεραπείες, οι παιδοδοντίατροι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους κάτωθι τομείς:

  • Καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης με το παιδί και τους γονείς και η αντιμετώπιση της οδοντιατρικής φοβίας.
  • Εκπαίδευση στη σωστή στοματική υγιεινή και σωστή διατροφή.
  • Διαφύλαξη του χώρου των νεογιλών δοντιών μέχρι την ανατολή των μόνιμων δοντιών.
  • Εφαρμογή προληπτικών εμφράξεων(sealants) για την πρόληψη τερηδόνας
  • Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση ορθοδοντικών ανωμαλιών.
  • Υποστήριξη για τη διακοπή συνηθειών όπως η χρήση πιπίλας ή ο θηλασμός του δακτύλου.
  • Παροχή συμβουλών για την αποφυγή τραυματισμών των δοντιών
Άλλες ειδικότητες οδοντιάτρων:

 

οδοντιατροι.com
Το περιεχόμενο του Οδοντιατροι.com όπως τα κείμενα, τα γραφικά, οι εικόνες και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στις ιστοδελίδες του, χρησιμοποιούνται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση.
Δεν έχουν σκοπό να υποκαταστήσουν την επαγγελματική οδοντιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές του οδοντιάτρου σας για οποιοδήποτε πρόβλημα στοματικής υγείας.
Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη ενός ειδικευμένου οδοντιάτρου εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο Οδοντιατροι.com.
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μια έκτακτη ιατρική ανάγκη, επικοινωνήστε το ταχύτερο δυνατόν με το γιατρό σας ή με την άμεση ιατρική βοήθεια (166).

Copyright 2010-2014 All rights reserved